Ja cu probati ...

 

 

   Dragi moji, provodjenje novogodisnjih praznika sjedeci u drustvu prijatelja i porodice  je najbolja stvar na svijetu, ali priznajmo da to stalno sjedenje, jedenje i pijenje tokom istih ponekad  moze biti  veoma zamorno i stetno za nas organizam. Ali, nemojte da vas  grize savjest - praznici su ipak prilika da se opustimo u svakom smislu, pa i za stolom. Zato evo malo ideja sta bi mogli da radite a da vam pri tom ne oduzimaju puno vremena i ne diktiraju neki poseban rezim ishrane.

- Lagana vjezba ili kretanje pomoci ce vam da povratite energiju, ali i da potrosite barem dio kalorija. Jos bolje ako imate psa... izvedite vaseg dlakavog prijatelja vani i posvetite mu makar pola sata vremena jer u tom smislu ce vam biti zahvalan kako on tako i vas organizam


- Čaj od djumbira iskreno ne moze uciniti cudo u mrsavljenu, ali uz pravilnu prehranu i odgovarajucu fizicku aktivnost moze vam pomoci da izgubite kilograme.


- Voznja rolera je omiljena fizicka aktivnost mnogih, a dobre vijesti su da je ova zabavna aktivnost za zdravlje i tijelo jednako efikasna kao i trčanje.


- Ne jedite ugljene hidrate uvece


- Pijte sto vise vode,  i


- Smijte se !!!


Da, smijte se jer je smijeh definitivno najzabavniji nacin da ubrzate metabolizam! Dokazano je da se tokom 15 minuta smijeha sagori 40 kalorija, tako da... smijte se i osim sto cete sagoreti kalorije, uljepsat cete sopstveni zivot, kako vas tako i ljudima u okruzenju jer... nije uzaludna ona stara : Smijeh je najbolji lijek Smile

 

Vas Lucky

Loading...