Make-up / šminkanje

 

 Drage moje. šminka radi šminkanja nije neophodna. Svaki vrhunski makeup stručnjak će vam reći: prvo dobro proučite svoje lice i definišite šta je to što biste žejeli da istaknete.
Savršen ten
Obrve
Oči
Usne
Trepavice
Ključ za savršeni makeup leži velikim dijelom u izboru u profesionalne palete za šminkanje i dobrom osvjetljenju. Ne samo da će vam pomoći da izaberete odgovarajući puder i korektor u skladu sa vašim tenom, već ćete jasno vidjeti da li ste ih pravilno i ravnomerno naneli. Najidealnije je dnevno, prirodno svjetlo (šminkanje pored prozora neka vam bude obavezno)
Kada ste završili s nanošenjem pudera ne zaboravite na rumenilo. Neke ga žene jednostavno zaboravljaju staviti, a nisu ni svjesne koliko je rumenilo važno. Upravo ono pomaže podignuti lice i još ga više otvoriti.
Osnovni zadatak svakog dobrog makeupa jeste da naglasi oči, sto znaci da su alajner i maskara nezaobilazni dio jer (ukoliko se nanesu pravilno) mogu mnogo toga promeniti.Nikada ne zaboravite da maskaru nanesite u više slojeva, ali tek nakon što se prethodni osuši, I da ne  zaboravimo sjenke.Osnovno pravilo, ukoliko ne zelite da se vaše oči "stope" i boja zenica ne dodje do izražaja nikada ne nanesite sjenku u istoj boji kao što su vaše oči.

Po tom pitanju su braon oči su najzahvalnije što se tiče šminkanja, zato što se uz njihovu boju slažu gotovo sve nijanse sjenki. Braon boja spada u neutralne nijanse i zbog toga na kapak možete staviti sve od plave do bronzane nijanse!
Plave oči spadaju u grupu hladnih nijansi, tako da se uz njih najlepše slažu sjenke toplih tonova, poput bronzanih i braonkastih boja. Takođe, ne bi bilo loše koristiti sjenke sa sedefom koje će očima dati posebnu dozu topline.Ukoliko pak želite nešto malo jaču šminku, odlučite se za srebrni smokey eye koji sadrži dosta sedefa u sebi.
Oči boje lješnika najlepše ćete istaći zelenom nijansom sjenki.
Zelene oči spadaju u najredje , zato njima najljepše "leže" sve nijanse ljubicaste boje. Ukoliko želite malo "mirnije" tonove na svom licu, opredelite se za braonkasti smokey eye sa malo bronzano-sedefaste sjenke.
A prozračno sive oči ćete najljepše istaći kombinacijom tamno plave, tirkizne i bežikastih tonova.


Moja preporuka ovog puta su Profesionalne palete koje sadže sve što vam treba za savršen make up (sve za oči, lice i usne)


Loading...