PODGORICA DOBILA MODERAN VRTIĆ

 

                                                   

                                                   PODGORICA DOBILA MODERAN VRTIĆ

 

 Vrtić na Starom aerodromu, koji nosi ime poznatog crnogorskog pjesnika Dragana Radulovića, svečano su danas otvorili gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković i ministar prosvjete, Damir Šehović.

Gradonačelnik Vuković saopštio je da se otvranjem novog vrtića rješava višegodišnji problem koji je opterećivao žitelje Starog aerodroma.

“Želim da čestitam djeci i roditeljima, i svim onim koji su doprinijeli realizaciji projekta, a posebno prethodnoj gradskoj urpavi na čelu sa Slavoljubom Stijepovićem”, rekao je Vuković.

On je podsjetio da je gradska uprava stvorila planske pretpostavjke da se u svim djelovima Podgorice izgrade novi objekti, poput onog koji je danas otvoren na Starom aerodromu.

“Grad je besplatno ustupao zemljište i oslobađao investitore obaveze plaćanja naknade za komunalno opremanje”, rekao je Vuković.

Vrtić, koji je u sastavu javne predškolske ustanove “Đina Vrbica”, površine je tri hiljade kvadrata.

U njemu se nalazi osam radnih soba za jaslene grupe, 12 radnih soba za grupe u vrtiću, osam kancelarija, vešeraj, fiskulturna sala, centralna kuhinja u kojoj će se spremati tri obroka za oko tri hiljade djece.

Izgradnja vrtića koštala je 2,7 miliona eura, a Glavni grad je uložio zemljište površine 9.119 kvadrata, vrijednosti 1,8 miliona eura.


Projekat izgradnje započet je 2014. godine u okviru kojeg je podignut kredit od Banke za razvoj Savjeta Evrope

 

IZVOR: RTCG

Loading...