Pripremite kozu za proljece

 

                                         Malo savjeta nece da skodiWink

 

Kako biste se najbolje pripremili za proljeće, kratke rukave i sunčane dane možete jednostavno jednom sedmicno uzeti nekoliko sati za beauty rutinu koja će vam  značiti.


Za pocetak zamijenite svoje bogate i hranjive kreme laganim serumima, hidratantnim kremama te moisturizerima kako bi ovu promjenu dočekali spremni, hidratizirani i po mogućnosti pomlađeni.Jer Koliko god se hidratacija činila uobičajenom, ona je ključna za zdrav izgled vaše kože.

Pobrinite se da ne osjetite zatezanje kože i ne ustručavajte se koristiti ulja lagane teksture u dnevnoj rutini.

Svi znamo koliko je piling kože lica potreban da bi se uklonile odumrle stanice i očistio površinski sloj kože, no često zaboravljamo na kožu tijela. Osim što će vaša koža izgledati ljepše i biti meka na dodir redovan pling osigurava lakše tamnjenje tokom ljeta kao i uravnotežen izgled kože.

Poželjno je takodje koristiti hidratantnu kremu sa SPF faktorom, a optimalnu zaštitu pružaju i BB i CC kreme koje su ujedno i lakše podnose na koži tokom toplijih dana. Imajte na umu da proizvodi moraju imati minimum faktor 20.

Možda se čini trivijalno, ali čišćenje kože na kraju svakoga dana ključno je za zdravu i lijepu kožu. Ako svakodnevno nanosite šminku, osigurajte kvalitetno blago sredstvo za čišćenje lica. Za čišćenje možete koristiti i micelarnu vodu koja će nježno ukloniti šminku i ostale nečistoće.

Naravno, tu je i masaža lica. Lice masirajte kružnim pokretima, počevši od brade prema čelu, po nekoliko minuta na dan. Ova masaža će podstaći cirkulaciju i odstraniti znake umora sa lica.

I naravno, nezaobilazna detoksikacija, jer poslije zime i teške i masne hrane, dolazak proljeća je idealan period za uživanje u jeftinijem sezonskom voću i povrću. Kupus sadrži vitamin C koji je odličan za stvaranje kolagena, koji pročišćava organizam i vraća vitalnost. Isto tako, u zdravu i balansiranu proljecnu ishranu uključite i dosta vode, kao i omega-3 masne kisjeline, kojih najviše ima u lososu i sardinama.

Toliko za sada dragi moji, zato, ne cekajte ni minutu vec se potrudite da ovog ljeta blistate.

Poljubac!!!


LUCKY G

Loading...